Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

”Vi bor i ett stall!”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-16

Utifrån anar man inte att det är en bostad. ­Stallet har fått en ­rejäl ansiktslyftning och är nu hem för familjen Dahlqwist-Ohlsson. Sonen William sover i ena spiltan.

Wow, vad häftigt!

Reaktionen är alltid densamma när Sofia Dahlqwist och Ludwig Ohlsson får besök. Stallet, som numera är en 150 kvadratmeter modern bostad i tre våningar, liknar ingenting annat i husväg.

–?När vi kom hit första gången kände vi båda direkt att här vill vi bo. Det var min arbetskamrat som erbjöd oss att hyra stallet och vi nappade direkt, säger Sofia.

5,5 meter i takhöjd

Katten Ajax slinker in genom kattluckan från balkongen. Därifrån är utsikten hänförande. Öppna landskap med fält och en kyrka i fjärran. Under balkongen ligger dyngplattan, numera omgjord till solig uteplats.

–?Där brukar vi grilla.

I köket, på andra våningen är det 5,5 meter till taket. I samma höjd nästan, på en bjälke högst upp under taket, brukar Ajax ligga och bevaka omvärlden. Dit tar han sig från sovloftet som utgör den tredje våningen.

–?Enda nackdelen med huset är att det nästan inte finns några dörrar. Har man tonåringar som vill stänga till om sig blir det svårt, säger Ludwig.

Anna Björe

Följ ämnen i artikeln