Mälardalens pendlare ska få det bättre

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-26

Bättre för pendlare Idag presenterades ett 44-punktsprogram som ska göra det bättre för pendlarna i Stockholm och Mälardalen.

Förseningar är ett problem för alla tågpendlare i Mälardalen.

Nu ska de minska.

Idag presenterade Banverket, SJ oc h SL gemensamt ett program med 44 åtgärder som ska vara i land senast 2010.

– Det här samarbetet är ett steg i rätt riktning i vår ambition att ge Stockholms och Mälardalens pendlare en tågtrafik värdig en modern storstadsregion, säger Banverkets generaldirektör Pelle Granbom.

För pendlarna till och från Västerås innebär 44-punktsprogrammet bland annat att man ska se till att tågen i framtiden ska kunna köra in från vardera hållet samtidigt för att ge bättre flyt i trafiken och att det blir större tidsluckor mellan tågen på järnvägen mot Västerås, en åtgärd som ska minska risken att tågen stör varandra.

Dessutom kommer byte av växlar ske på den norra delen av Stockholms central, vilket kommer att göra att de kommer lämna centralen snabbare och på så sätt kunna ge plats för nya tåg.

– Vår gemensamma satsning kommer att förstärka den regionala utvecklingen och erbjuda våra kunder ett ännu bättre pendlingsalternativ, säger SJ:s VD Jan Forsberg.

44
åtgärder

ANNONS