”I mitt huvud hörde jag henne skrika”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-11-23

Misstänkta rumskamraten om mordnatten

Motsridiga uppgifter Amanda Knox ger ett alltmer förvirrat intryck, men säger själv att hon vill återge sanningen om mordnatten så gott hon kan.

Amanda Knox minns inte, hon kan inte komma i håg vad som hände natten då hennes rumskamrat, 21-åriga utbytesstudenten Meredith Kercher från Storbritannien, mördades brutalt i deras gemensamma studentrum.

– Sanningen är – att jag är osäker på sanningen. Men det var inte jag som mördade henne.

Meredith Kercher.

Amanda Knox greps fyra dagar efter mordet, tillsammans med sin italienska pojkvän Raffaele Sollecito, 24, och den kongolesiske barägaren Patrick Diya Lumumba.

”Vet inte vad som är verkligt”

Knox och pojkvännen är fortfarande häktade, och hon har nu gjort ett fyra sidor långt uttalande till polisen. I uttalandet, som även CNN tagit del av, skriver hon att hon är förvirrad över händelseförloppet under mordnatten, men att hon vill återge sanningen så gott hon kan. Hon är osäker på om hon var i villan där mordet skedde, och minnesbilderna är suddiga och osammanhängande. Hon vet inte om de är verkliga.

Hon tror att hon tillbringade natten hemma hos sin pojkvän, 23-year-old Raffaele Sollecito, som även han är häktad och misstänkt för inblandning. Hon minns att de rökte marijuana och såg en film, och att hon fick ett sms från sin chef, barägaren Diya "Patrick" Lumumba, som gav henne ledigt under kvällen. Även Lumumba arresterades misstänkt för inbladning i mordet, men är släppt i brist på bevis.

Amanda Knox skriver att hon har suddiga minnesbilder av Lumumba från mordnatten.

”Jag såg honm nära min dörr”

”Jag såg honom nära basketplanen. Jag såg honom nära min ytterdörr. Jag såg mig själv krypa ihop i köket med händerna över öronen, för i mitt huvud hörde jag Meredith skrika”.

”Men jag vill klargöra: De här sakerna verkar overkliga för mig, som en dröm, och jag är osäker på om det är verkliga saker som hände, eller bara drömmar som mitt huvud skapat för att försöka svara på frågorna i mitt huvud och frågorna som ställs till mig.”

”Sanningen är – att jag är osäker på sanningen”.

Starka bevis

Hon citerar också de bevis som polisen lagt fram mot henne, och konstaterar att det är starka bevis som talar för att hon verkligen var i villan under natten då hennes rumskamrat slaktades brutalt.

”Om deras uppgifter stämmer, så innebär det att jag är väldigt förvirrad och att mina drömmar måste vara verkliga.” ”Det enda jag vet är att jag inte dödade Meredith.” ”I mina minnesbilder är det Patrik som är mördaren”.

Enligt Amanda Knox pojkvän Raffaele Sollecito ska Amanda Fox ha bett honom att ljuga för polisen för att skydda henne, vilket hon förnekar i uttalandet. I hans kök – har polisen hittat en kniv med både Meredith Kerchers och Amada Fox DNA på.

Till detta Amanda Knox skriftliga versioner ska läggas att hon gett polisen ytterligare versioner muntligt, och att dessa skiljer sig både gentemot den skriftliga och mot varandra. Anledningen till detta är enligt Knox stressen och chocken hon befunnit sig i. "Jag fick inte bara höra att jag riskerade 30 års fängelse, jag blev också slagen i huvudet av en polis när jag inte mindes ett fakta korrekt.” ”Det var därför jag gav de svar jag gav”.

ANNONS