Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Erling, Jarl

Trump begär militärflyg – oro för mordförsök

Publicerad 21.09

Donald Trumps kampanjstab begär nu att han ska få färdas i militärflyg innan presidentvalet i november. Bild från 9 okotober.

Donald Trumps kampanjstab har bett om militärflyg som skydd under de sista veckorna av presidentkampanjen, skriver tidningen Washington Post.

Förfrågningarna är extraordinära och saknar motstycke – ingen kandidat i modern historia har transporterats runt i militärflygplan inför ett val.

Anledningen är att Trumps stab är oroad över eventuella attacker från Iran och hävdar att landet planerar att mörda presidentkandidaten.

Det finns inga bevis eller bekräftade uppgifter som binder Iran till tidigare eller planerade mordförsök på Trump, skriver tidningen.

Den republikanske presidentkandidaten har också begärt en utökad flygförbudszon över sina fastigheter och mötesplatser under de sista veckorna före presidentvalet den 5 november.

I juli träffades Trump av en kula i örat under ett kampanjmöte i Butler i Pennsylvania. Gärningsmannen sköts sedan till döds av livvaktsstyrkan Secret service.

I september var det nära att Trump åter utsattes för ett mordförsök under en golfrunda i Florida, när Secret service upptäckte en gevärsmynning som stack ut genom ett staket riktat mot den banan där Trump spelade.