Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Trumps pikar under Harris tal: Svag marxist

TT

Publicerad 2024-08-23

Under Harris tal levererade expresidenten ett 40-tal kritiska inlägg om sin motståndare.

Inkompetent. Svag. En ”radikal marxist” som bara pratar utan att göra något. Medan Kamala Harris höll sitt linjetal i Chicago kommenterade Donald Trump henne i realtid på Truth Social, hans egen sociala medier-plattform.

Under Harris tal levererade expresidenten ett 40-tal kritiska inlägg om sin motståndare. Trump anklagade bland annat Harris för att vara en ledare som världens tyranner ”skrattar åt”, och upprepade sin tidigare ståndpunkt att invasionen av Ukraina aldrig skulle inträffat om han varit president.

Trump kritiserade också Harris för att inte ha tagit upp mer om Kina, energifrågor och gränsbevakning i sitt tal och hävdade att USA:s gränser under hans tid som president var ”de säkraste i historien”.

”Hon står för inkompetens och svaghet. Vårt land blir utskrattat över hela världen”, skriver Trump, och anklagar också Harris för att inte ha åstadkommit någonting under sin tid som vicepresident: ”Det är bara prat och ingen handling”.

Han upprepade kritiken i en tv-intervju i Fox News direkt efteråt:

– Varför har hon inte gjort något åt alla de saker hon klagar på? Hon kunde gjort det för tre och ett halvt år sedan, eller i kväll, sade Trump.