Här återförenas Qian med mormor

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-09-25

Vill adoptera henne

Idag återförenas Qian, 3, med sin mormor Liu Xiao Ping i Nya Zeeland. Hon har ansökt om att få adoptera fickan som övergavs av sin pappa på en tågstation.

Men mormor Liu Xiao Pinghon är inte den enda som vill få vårdnaden om flickan. Qians advokat Raymond Huo har fått in ytterligare tre ansökningar om adoption, skriver Tv3.co.nz.

Ingen av de tre familjerna har någon personlig relation till Qian men har fått sympati för henne efter mediernas rapportering om händelsen, enligt advokaten.

Lämnades på tågstation

Qian hittades övergiven på en tågstaton i Australiska Melbourne den 15 september. Till en början fanns inga spår efter hennes föräldrar och myndigheterna gav henne namnet Pumpan – efter märket på hennes knallröda kläder.

Sedan dök övervakningsbilder upp med bilder från tågstationen som visar hur pappa Nai Zin Xue, 54 lämnar dottern på stationen.

Efterlyst för mord

Bilderna visar hur far och dotter hand i hand går in på stationen. Pappan lämnar sin dotter vid en rulltrappa och försvinner sedan iväg med en resväska.

Qians mamma Annie Xue, 27, hittades fyra dagar senare död i bagageutrymmet på en bil som stod parkerad utanför familjens hem i Auckland.

Pappan är sedan dess efterlyst för mord och kidnappning.