Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Mamman: Vi dödade henne

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-27

Mamman och styvpappan höll 2-åriga flickans död hemlig

Riley Ann Sawyers är med största sannolikhet den mystiska flickan "Baby Grace". Nu har hennes styvpappa och mamma häktats, misstänkta för att ha torterat flickan till döds.

Den mystiska lilla flicka som för en knapp månad sedan flöt iland i Galveston, Texas i USA, är med största sannolikhet Riley Ann Sawyers enligt polisen.

Nu berättar hennes mamma om hur lilla Riley dog.

Polisen i Galveston har häktat Riley Ann Sawyers mamma Kimberly Dawn Trenor, 19 och hennes styvpappa Royce Clyde Ziegler II, 24, misstänkta för våld mot barn. Och av vad paret har berättat för domstolen torterades 2-åringen till döds, rapporterar AP.

Fantombilden som släpptes på "Baby Grace".

Dödades 24 juli

Det var den 29 oktober som en okänd barnkropp hittades av en fiskare i Galveston. Hon fick namnet "Baby Grace" av polisen och fantombilder skickades ut. Då reagerade Rileys mormor och polisen grep flickans mamma och styvpappa.

Enligt vittnesmålet erkänner Rileys mamma att hon och styvpappan dödade flickan den 24 juli.

De ska ha misshandlat flickan våldsamt, bland annat genom att slå henne med läderbälten och hålla henne under vatten i badkaret. Flickan har också kastats tvärs över rummet.

Sen gömde de kroppen i ett skjul i en till två månader innan de dumpade den i havet.

”Min fru är oskyldig”

Royce Clyde Ziegler försökte för en vecka sedan begå självmord och skrev då i ett brev att "Min fru är oskyldig till de synder som jag begått". Enligt mamman Kimberly Dawn Trenor tvingade Ziegler henne att skriva under ett förfalskat dokument om att myndigheterna i Ohio, där lilla Rileys riktiga pappa bor, hade kommit och hämtat barnet på grund av misstänkt sexuellt utnyttjande.

Från början misstänkte man att "Baby Grace" kunde vara Madeleine McCann, som försvann från ett lyxhotell i Portugal i maj. Men när Riley Ann Sawyers farmor, Sheryl Sawyers, såg fantombilderna som polisen skickat visste hon direkt.

– Det är mitt hjärta, mitt barnbarn, sade Sheryl till The Daily News.