Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Vill få folk att sluta äta kött – grillade låtsatshund

Publicerad 2019-01-24

Hur hade du reagerat om du såg en hund tillagas på en grill mitt i stan?

I Sydney vad det just var många människor trodde att de såg under lördagen. Men det skulle visa sig att det inte var en riktig hund som grillades – utan en fejkhund.

Både barn och vuxna stannade upp utanför ett köpcenter i Sydney, Australien, under lördagen. Det var en kampanj av organisationen People for the ethical treatment of animals, PETA, som fick Sydneyborna att reagera starkt på vad de såg, något brittiska Metro rapporterat om.

På gatan utanför centret stod nämligen en stor grill. Och i grillen låg något som såg ut att vara en hund som höll på att tillagas som mat. Men det som såg ut att vara en hund visade sig vara en tillverkad produkt helt utan kött – till för att skrämma folk från att sluta äta kött.

”Om du inte vill äta en hund, varför då äta lamm?

Personer från PETA, som stod i kockmössa och förklädde bakom grillen, hade satt upp en lapp under det hundliknande föremålet:

”Om du inte skulle äta en hund, varför då äta lamm? Bli vegan”.

Enligt tidningen ska organisationens syfte varit att få människor att fundera över varför de anser att vissa djur är mer värda än andra.

”Den som blir avskräckt av tanken på att äta hundkött borde ifrågasätta varför deras medkänsla mot andra djur skiljer sig sig”, skriver organisationen i ett uttalande, enligt brittiska Metro.

PETA har fått kritik för sin kampanj

PETA passade på att synas i det offentliga rummet i samband med Australiens nationaldag, Australia day, då miljontals människor rör sig i stadskärnan. Och deras kampanj för att få människor att bli veganer skapade flera reaktioner.

Många sydneybor ska ha blivit upprörda och chockade, och en hel del kritiska röster har höjts gällande organisationens kampanj skriver tidningen.