Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Här grips Batman

Publicerad 2012-03-27

Orsaken: Batmobilen var olaglig

Fick fortsätta flyga Batman släpptes efter en diskussion med polisen och fick fortsätta till sitt superhjälteuppdrag – att hälsa på barn på sjukhus.

Här grips Batman av ­polisen.

Den brottsbekämpande superhjälten körde utan nummerplåtar på Bat­mobilen.

– De hade en diskussion om lagen, sedan lät de ­honom flyga, så att säga, uppger polisen.

Superhjälten tog en tur i sin Batmobil i amerikanska Montgomery i onsdags.

Eftersom den svarta­ Lamborghinin saknade ­registreringsskyltar reagerade polisen, Batman ­vinkades in till vägkanten och ombads visa sitt registreringsbevis.

Saknade plåtar

Uppgifterna bekräftas av polisen i staden:

– Batman stoppades av polisen i Montgomery i onsdags på Route 29 vid Prelude Drive eftersom han saknade plåtar på ­Batmobilen, säger polisen enligt brittiska Metro.

I stället för registreringsskyltar hade superhjälten prytt bilen med ett Batman-emblem.

På polisens begäran ­visade den fångade hjälten upp giltiga papper och registreringsskyltar – men de var inte skrivna på Bruce Wayne.

Brukar hälsa på barn

Superhjälten identifieras nu som Lenny B Robinson, en invånare i Montgomery som regelbundet klär ut sig i full Batman-utstyrsel och hälsar på barn på sjukhus.

Efter kontrollen släpptes superhjälten. Polisen meddelar att han kom ­undan med en varning.

– Polisen och Batman ­hade en diskussion. De sa ”se till att det blir rätt ­nästa gång”, säger polisen enligt brittiska Metro.

Andra superhjältar som gått emot rättvisan

2009: Los Angeles- polisen får rycka ut till Hollywood Boulevard ­efter att Spindelmannen slagit ner en man. På plats stod polisen först handfallen eftersom det fanns fyra identiska ”Spindelmän”. Efter att först ha stoppat en helt oskyldig superhjälte kunde polisen gripa den skyldige. Utredningen lades ner eftersom den slagne mannen inte ville väcka åtal.

2010: Polisen griper Stålmannen och Batman inför chockade turister på Time Square i New York. Tillslaget skedde efter att Stålmannen slagit en polis i ansiktet när han ombads visa id-kort. Vittnen berättar att det krävdes sju poliser för att få ner Stålmannen på marken.

2007: Polisen för i väg den handfängslade Chewbacca på Hollywood Boulevard. Enligt polisen i Los Angeles greps den hårige Star Wars-stjärnan efter att ha skallat en guide som klagat på hur han behandlat två japanska turister.