Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Idrottsledare dömd till fängelse för koppleri

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-16

Lärde känna kvinnorna på klubben

En 50-årig idrottsledare dömdes i dag till åtta månaders fängelse för bland annat koppleri.

Under fler år har han fungerat som hallick för en grupp utländska kvinnor.

Minst en av kvinnorna träffade han på sin idrottsklubb där han också ska ha fotograferat en av kvinnorna.

Den åtalade mannen har under flera år arbetat ideellt som idrottsledare. Mannen är en känd sportprofil och har enligt Göteborgsposten varit både arrangör och funktionär inom sin idrott.

Skapade hemsidor

Men enligt domen har han även hjälpt flera nigerianska kvinnor att sälja sexuella tjänster i Göteborg. Brottsligheten ska ha pågått i flera år fram till december i fjol då mannen greps.

Mannen har enligt domen kört kvinnorna till och från de kvarter där de sålt sig. Dessutom har han hjälpt dem sälja sex via internet.

I domen erkänner mannen att han fotograferat kvinnorna och hjälpt dem att skapa hemsidor där de kunnat sälja sig själva. Han nekar dock till att ha utnyttjat kvinnorna för ekonomisk vinning.

I föreningens lokaler

Minst en av kvinnorna lärde han känna när hon kom till hans idrottsförening för att träna. Han ska också ha tagit bilderna av minst en kvinna i idrottsföreningens lokaler.

50-åringen åtalades för grovt koppleri men döms nu alltså för koppleri av normalgraden eftersom rätten anser det bevisat att han främjat kvinnornas sexuella förbindelser mot ersättning.

Enligt tingsrätten är det inte bevisat att han hjälpt kvinnorna att resa in och ut ur landet, att han delat ut narkotika eller att han hotat med misshandel för att få betalt för sina tjänster.