Patienten attackerade doktorn – med reflexhammare

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-13

Beväpnad med en reflexhammare gick patienten till våldsam attack – mot sin egen läkare.

Läkaren försökte förgäves ta betäckning bakom sängen.

Doktorn på sjukhuset i Karlskrona kunde aldrig ana hur mötet med patienten skulle sluta. En 25-årig knarkpåverkad man hade kommit in till sjukhuset eftersom han hade andningsproblem, rapporterar Blekinge Läns Tidnings nätupplaga. Mannen låg till synes utslagen i behandlingsrummet på sjukhuset där en läkare befann sig.

Slog läkaren med hammaren

Plötsligt vaknade mannen till sans och satte sig upp. Men 25-åringen hade inga som helst planer på att tacka läkaren. Istället ryckte han åt sig en reflexhammare som doktorn använt för att knacka på 25-åringens ben med.

Den påverkade mannen var arg och oresonlig och gjorde flera utfall mot läkaren med tillhygget. Mannen fick in minst två träffar på läkaren som försökte att ta betäckning under en sjukhussäng. Som tur var befann sig en polispatrull på sjukhusakuten och kunde snabbt omhänderta 25-åringen.

"Jag hade sovit dåligt"

Senare överlämnades mannen till psykakuten. I förhör är 25-åringen ångerfull. I vanliga brukar han bli tillbakadragen när han tar droger. Men denna gång måste kombinationen av sjukhusets läkemedel och knark i kroppen, plus dagar av sömnlöshet, orsakat en oprovocerad attack. 25-åringen kommer att åtalas för försök till våld mot tjänsteman. Läkaren skadades inte allvarligt.

ANNONS