Här föds ovanligt många tvillingar

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-13

”Såvitt jag vet uppkom fenomenet för 60-70 år sen”

Klicka på bilden för att se den i större format!

I den lilla byn Kodinhi i Indien har 250 par tvillingar fötts på totalt 2 000 familjer.

Nu undersöker läkare orsaken till de exceptionellt höga siffrorna.

– Såvitt jag vet uppkom det här medicinska fenomenet någon gång för 60-70 år sen, säger läkaren Krishnan Sribiju, 40, enligt The Telegraph.

Under de senaste fem åren har upp till 60 tvilling-par fötts i Kodinhi i sydvästra Indien, och antalet har ökat för varje år.

Bara under förra året registrerades 15 tvilling-par i byn på 300 födslar, och i år väntas siffrorna bli ännu högre, skriver The Telegraph.

”Fascinerande”

Totalt har 250 tvilling-par registrerats i byn, men läkaren Krishnan Sribiju, som studerat fenomenet under de senaste två åren, tror att antalet är ännu högre.

– Enligt min medicinska uppfattning finns det runt 300-350 tvillingar inom Kodinhis by-gränser, säger han enligt The Telegraph.

– Det som är fascinerande är det ökande antalet tvillingar för varje år som går, så till den grad att jag känner att antalet tvillingar i Kodinhi under de senaste tio åren har fördubblats, säger han.

”Buteljeras”

Sribiju säger att antalet tvillingfödslar i byn är 45 per 1 000, och att han tror att fenomenet har något att göra med vad byborna äter och dricker.

– Om så är fallet kanske det som orsakar det här exceptionella antalet tvillingar kan buteljeras och ge hjälp åt infertila par, säger han.