Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Personlig assistent misstänks mördad på jobbet

Publicerad 2020-09-05

När en vårdare i Trollhättan skulle lösa av sin kollega hemma hos en brukare under fredagsmorgonen hittades kollegan död.

En person har nu anhållits misstänkt för mord.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska vårdaren, en man i 30-årsåldern, ha dött av stickskador.

Poliser på plats.

Runt klockan 07 på fredagsmorgonen larmades polis till centrala Trollhättan. Polisen gick ut med att en man hittats död och att en förundersökning om mord inletts, men var i övrigt mycket förtegen.

Fastigheten spärrades av för teknisk undersökning och polisen syntes bland annat söka igenom buskage och en container utanför. Rättsläkare var på plats och polisen har pratat med och förhört runt 140 personer, enligt Ttela.

Senare under dagen gick polisen ut med att en man anhållits, skäligen misstänkt för mord.

Den nu avlidne mannen, som är i 30-årsåldern, visar sig ha jobbat som personlig assistent hemma hos en brukare. Det var hemma hos brukaren som mannen hittades död av sin kollega som skulle avlösa honom på arbetspasset.

Mannen ska ha enligt uppgifter till Aftonbladet ha dött av stickskador.

55-åring misstänkt

Den man i 55-årsåldern som anhållits skäligen misstänkt för mord befann sig i lägenheten när polisen anlände. Det ska dock inte vara brukaren som misstänks ligga bakom dådet, enligt Ekot.

Det är ännu oklart vad den misstänkte gjorde i lägenheten och vilken relation denne har till såväl brukaren som den döde mannen.

Åklagaren har ännu inte tagit ställning till om den misstänkte ska begäras häktad.

Poliser i Trollhättan.

Blågult med på Stryktipset: Expertens drag i jakt på
miljonerna

Följ ämnen i artikeln