Hittade sex skelett i bilvrak på sjöbotten

Publicerad 2013-09-19

Mystiska försvinnanden kan bli lösta – av en slump

De tre ungdomarna försvann spårlöst under en biltur till den amerikanska ödemarken.

Nu kan det mystiska 70-talsdramat vara på väg att lösas - av en slump.

– De har varit under vatten i 40 års tid. Allt är en enda geggig röra, säger sheriff Bruce Peoples, till radiostationen KWEY.

Ny sonarutrustning kan vara på väg att lösa två mystiska försvinnanden på 1970-talet utanför Oklahoma, USA.

CNN uppger att delstatens trafikpolis i tisdags gjorde en förbluffande upptäckt när man rutintestade utrustning för undervattensscanning i sjön Foss Lake, 180 kilometer väst om Oklaholma City.

Upptäckte skelettdelar

På botten av sjön upptäckte poliserna inte bara en - utan två sönderrostade vintage-bilar: en Chevrolet Camaro från 1969 och ytterligare en Chevrolet från 1952.

Dykaren Darrell Splawn skickades ner i det dyiga vattnet och när han upptäckte en sko i leran bestämde sig polisen för att dra upp bilarna.

– Det slog mig aldrig att det kunde finnas en kropp i dem. Men när vi drog upp dem till stranden kunde man se att det fanns skelettdelar där, säger Splawn till CNN.

Försvann spårlöst

I bilarna hittades förmultnade skelettrester från sammanlagt sex personer.

Enligt polisens utredare hör Camaron av allt att döma till Jimmy Allen Williams, 16, som försvann tillsammans med sina vänner Thomas Michael Rios, 18, och Leah Gail Johnson, 18, rapporterar radiostationen KFOR.

De tre ungdomarna försvann spårlöst efter att de gett sig ut på en biltur med Jimmys blåa Camaro den 20 november 1970. Enligt NBC News planerade de först att gå på fotboll - men ändrade sig och körde i stället ut till Lake Foss för att jaga.

Hjälper de anhöriga

Också i den andra Chevroleten hittades skelettrester från tre personer. I det fallet misstänker polisen att det finns en koppling till ett fall från 1969 då ett par, som sågs senast staden Canute, försvann spårlöst.

– De körde mot Foss Lake och sedan sågs de aldrig mera, säger Bruce Peoples, enligt NBC News.

En av dem som satt i bilen tros ha varit 69-åriga John Alva Porter.

Hans son är i dag 85 år gammal och lider av demens. Till CNN säger han att han letat efter sin far under hela sitt liv.

– Jag letar fortfarande efter honom men det här är till stor hjälp för mig, säger 85-årige Ervie Porter.

ANNONS