GM:s vd: Saab ska läggas ner

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-11

DETROIT/STOCKHOLM ”Saab läggs ned.”

Orden kom från GM:s vd Edward Whitacre tidigare i dag.

Men spekulanter är fortfarande välkomna att höra av sig.

– Får vi ett bud som är bättre ekonomiskt än att lägga ned så säljer vi, säger vice ordförande Bob Lutz till Aftonbladet.

Saabs nedläggning kryper allt närmare. Bara ett bud på minst 450 miljoner dollar kan få GM att börja lyssna på en tänkbar köpare. Så mycket pengar har ingen varit beredd att betala hitills.

– Vi har egentligen inte bestämt något annat än att vi stänger ner Saab. Om någon kommer med mycket pengar riktigt snabbt så säljer vi, säger Ed Whitacre till TT.

För dåliga bud

Vd:n anser att Gm har utvärderat de bud som har kommit in tillräckligt.

Aftonbladets bilreporter Robert Collin, som befinner sig i Detroit, talar direkt med GM:s vice ordförande Bob Lutz säger han att egenligen ingenting nytt har hänt sedan förra veckan då GM meddelade att de kommer att avveckla Saab.

– Vår inställning är fortfarande att de bud vi fått är för dåliga och att det då är bättre för oss att lägga ned Saab. Men får vi ett bud som är bättre ekonomiskt än att lägga ned så säljer vi, säger Lutz till Aftonbladet.

Är Spyker skojare?

– Nej, det tror jag inte. Men deras bud är inte tillräckligt bra, säger Lutz.

Likvidator ska utses

Nu väntas en likvidator ta över ledningen av företaget. Dennes uppgift är att under nedläggningsperioden se till att bolagets pågående affärer avslutas. Enligt GM är det öppet att lägga bud på Saab under nedläggningsperioden.

Vem som blir likvidator ska Bolagsverket meddela under tisdagen.

Samma dag som nedläggningsbeskedet kom, påbörjades produktionen på nytt i fabriken i Trollhättan.

Mer information följer.

ANNONS