Tak rasade in – fyra barn döda

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-24

Orkanvindar drog in över Europa

Här rasade taket in Vid basebollplanen i Sant Boi de Llobregat nära Barcelona rasade taket på en arena in. Tre barn omkom.

Barnen hade sökt skydd undan orkanvindarna som piskade samhället Sant Boi de Llobregat utanför Barcelona på lördagen.

Men vindarna slet sönder taket på sportcentret där de befann sig och en vägg kollapsade.

Fyra av barnen dog i rasmassorna. 16 skadades.

Räddningsarbetare röjer upp i centrala Toulouse efter att ett träd rasat av de kraftiga vindarna som drog in över södra Europa på lördagen.

Olyckan inträffade när de starka vindarna slet av delar av ett tak på en basebollplan i Sant Boi de Llobregat nära Barcelona i norra Spanien. Därinne hade enligt tidningen La Vanguardia 20-30 ungdomar sökt skydd.

Instängda barn

Fyra barn dog under rasmassorna. 16 skadades, två av dem allvarligt, rapporterar spansk media. Enligt AP ska flera barn fortfarande vara instängda och räddningstjänsten söker nu igenom spillrorna av anläggningen.

Fler döda

Orsaken till olyckan uppges vara de kraftiga orkanvindar på 30-40 m/s som drabbat Spanien. Bland annat har en kvinna i Barcelona dött efter att en vägg fallit över henne och i staden Burela i regionen Galicien har en trafikpolis dödats av ett fallande träd, rapporterar AP.

40 000 abonnenter är utan el, skriver La Vanguardia.

Särskild beredskap

Vindarna väntas hålla i sig under lördagen och kanske också söndagen. Inför risken att drabbas av ännu fler orkanbyar har myndigheterna i Katalonien försatts i särskild beredskap.

De starka vindarn rapporteras också ha orsakat problem i flera franska städer.

Tipsa |
Aftonbladet

ANNONS