New York-kvinna dödsbränd i hiss

Publicerad 2011-12-18

Attacken Här sprayar mannen, som pekas ut som kvinnans före detta pojkvän, 64-åringen med en lättantändlig vätska och satte eld på henne med hjälp av en molotovcocktail – inne i hissen.

När hissdörrarna öppnades på 73-åriga Delores Gillespies våningsplan störtade en man in till henne i hissen.

Han sprejade kvinnan med en lättantändlig vätska – och satte eld på henne med hjälp av en molotovcocktail.

Nu har en man gripits misstänkt för mordet.

Attacken inträffade vid fyratiden på lördagseftermiddagen, lokal tid.

Den äldre kvinnan hade åkt hiss upp till sitt våningsplan i bostadshuset i Brooklyn när en man klädd som skadedjursbekämpare plötsligt steg fram.

”Aldrig sett något så vidrigt”

Bilder från en övervakningskamera visar det iskalla dådet, hur mannen sprejar kvinnan med en lättantändlig vätska och sedan sätter eld på henne med hjälp av en molotovcocktail – inne i hissen.

– Det var uppenbart att han visste att hon var i hissen, säger Paul Browne, talesman för New York-polisen, till AP.

Den 73-åriga kvinnan förklarades död på platsen.

– Jag har aldrig sett något så vidrigt förut, och jag har ändå sett en hel del, säger en annan polis, som vill vara anonym.

Limmade låsen

Nu är en 47-årig man misstänkt för mordet – efter att ha överlämnat sig själv till polisen.

Polisen säger att mannen stank av bensin när han i natt, lokal tid, gick in på en polisstation och sa att han var inblandad i kvinnans död, skriver AP.

Kvinnans brorson säger till New York Post att kvinnan tidigare anlitat 47-åringen att utföra småjobb i hennes hem, men att hon sparkade honom när hon kom på honom med att stjäla från henne.

Tidningen skriver vidare att han, innan attacken, limmat igen låsen till hennes lägenhet så att hon inte skulle kunna fly in i sitt hem.

Enligt polisen var mannen arg för att kvinnan var skyldig honom 2 000 dollar, knappt 14 000 kronor, för jobb han utfört åt henne, skriver AP.