Ingrid, 48, utmanade gärningsmännen

Publicerad 2013-05-23

Bara sekunder efter den makabra yxattacken klev den ensamma scoutledaren fram.

Med fara för sitt eget liv konfronterade hon den misstänkta gärningsmannen:

– Det är bara du här mot en massa människor, du kommer att förlora, sa hon.

De två männen misstänks ha huggit ihjäl en soldat i närheten av en militärförläggning i sydöstra London. Brittiska myndigheter kallar attacken för en "misstänkt terrorhandling", enligt BBC.

Efter attacken pratade förövarna med flera vittnen. En av de första att konfrontera en av de misstänkta terroristerna var scoutledaren och tvåbarnsmamman Ingrid Loyau-Kennett, 48.

Ville rädda offret

Enligt the Telegraph hoppade hon av sin buss i närheten av brottsplatsen - som hon då trodde var en olycksplats.

– När jag såg den här killen på marken trodde jag att en olycka hade ägt rum. Jag kände på hans puls och insåg att han var död, säger hon till tidningen.

När hon tittade upp såg hon en av gärningsmännen - som höll i en kökskniv och en revolver.

Enligt kvinnans berättelse bad mannen henne att flytta på sig.

– Då tänkte ja 'Ok, jag har ingen aning om vad som händer här' och han var täckt av blod så det är antagligen bäst att prata med honom innan han attackerar någon annan. Jag tänkte att de här människorna vanligtvis har ett budskap så då frågade jag 'vad vill du?', säger hon till The Telegraph.

Fortsatte konversationen

Enligt kvinnan erkände han att han låg bakom det blodiga dådet.

– Han sa att han dödade honom för att han hade dödat muslimer och att han var trött på folk som dödar muslimer i Afghanistan, säger hon.

Några ögonblick tidigare hade de två männen enligt vittnen hackat ihjäl sitt offer "som om han vore en bit kött", skriver The Telegraph.

För att hålla mannen lugn fortsatte hon konversationen.

– Jag sa 'just nu är det bara du här mot en massa människor, du kommer att förlora, vad vill du göra nu?' då svarade han 'jag vill stanna kvar och strida', säger  Ingrid Loyau-Kennett.

Frågade efter vapnen

Enligt henne var männen inte påverkade av alkohol eller droger - de var bara väldigt upprörda.

– När jag gick fram till den andre mannen så frågade jag 'hur är det med dig då? skulle du vilja lämna ifrån dig vad du har i dina händer?'

Efter attacken har flera politiker berömt  Ingrid Loyau-Kennett och de andra personerna som riskerade sina liv på platsen.

– Det här modet är av allra högsta klass. De här samhällsmedborgarna är varken soldater eller poliser. De är extremt modiga människor som förtjänar att bli erkända på allra högsta nivå, säger säkerhetspolitikern och parlamentsledamoten Patrick Mercer, enligt The Telegraph.