Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

22-åring häktad för dråp

Publicerad 2011-12-22

Misstänks ha misshandlat tvåbarnspappa till döds i Ludvika

De två män, 22 och 18 år gamla, som misstänks för att ha misshandlat en tvåbarnspappa till döds i Ludvika häktades i dag misstänkta för dråp och grov misshandel.

Båda nekar.

Åklagaren ville att männen skulle isoleras.

De båda männen har suttit anhållna misstänkta för att ha slagit ihjäl 44-åringen i Ludvika i fredags. I går begärdes de häktade och i dag påbörjades förhandlingarna i Falu tingsrätt.

Båda 22-åringen och 18-årigen häktades på sannolika skäl misstänkta för dråp och grov misshandel.

Flera brottsrubriceringar

Åklagaren hade begärt männen häktade för mord alternativt dråp alternativt grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Ytterligare en man, 28 år, sitter anhållen misstänkt för att ha deltagit i misshandeln.

Åklagaren yrkade på att de misstänkta skulle beläggas med fulla restriktioner, vilket innebär total isolering från varandra och omvärlden.

Inget talar för att offret och de tre männen kände varandra, enligt polisen.

44-åringen gick tillsammans med ett sällskap, på väg från en julfest på Gran Hotel i Ludvika under fredagskvällen, då de efter knappt hundra meter blev brutalt överfallna.

Försökte rädda

44-åringens två exkollegor som var med honom, blev också misshandlade. Den som skadades svårast av de överlevande männen fick av misshandeln en blödning i hjärnan, enligt Dalarnas tidningar.

Ett vittne har berättat för Aftonbladet att han försökt hjälpa de tre misshandlade.

– De var medvetslösa, så vi lade dem i framstupa sidoläge och de vaknade till. Två av dem... Den tredje blödde från ett jack i bakhuvudet och från munnen och näsan, jag försökte få liv i honom och blev alldeles blodig. Han hade puls, men vaknade inte.

Texten uppdateras.