Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

"Vi dansade i studion"

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-06

Susan Lanefelt om sin Bingopremiär

Fredagen den 3 oktober gästade Susan Lanefelt BingoLive-studion. Hon spelade Bingo, tog en svängom med programledaren Markus Trautmann och svarade på Bingospelarnas frågor.

– Jag åkte hem med ett leende på läpparna.

Sedan den 20 september sänder svenskaspel.se även BingoLive-tv. I fredags var det Markus Trautmann och Anette Östrand som ledde sändningen. Som gäst hade de ”knipdrottningen” Susan Lanefelt, 62.

– Det var riktigt trevligt. Jag tycker att det är roligt att tacka ja till lite annorlunda saker. Och jag var ju deras första gäst.

Susan Lanefelt fick sitt stora genombrott i träningsvärlden genom tv-programmet Gymping, som sändes under mitten av 1980-talet. Och det var få i Sverige som undgick utrycket ”kniiip”. Träningen är inte lagd på hyllan. Hon leder fortfarande träningspass och så blir det självklart dagliga promenader med coated retriever-hunden Baloo.

Under våren 2008 deltog hon i Let´s Dance på TV4, där hon tillsammans med Björn Törnblom tog sig an olika dansstilar. Och dans blev det även i BingoLive-studion.

– Markus Trautmann och jag dansade bland annat lite Jive. Alla som spelade kunde se oss. Hela sändningen var väldigt lättsam och trevlig, berättar Susan Lanefelt.

Dans var även ett av samtalsämnena i studion.

– Men spelarna ställde väldigt varierande frågor. Allt från hur man bränner mest fett till om jag tror på gud, säger hon och skrattar.

Vad har du för erfarenhet av Bingo?

– Jag är ingen spelare. Förutom tennis och golf då, säger Susan Lanefelt och skrattar hjärtligt. Men har vi gäster hemma en lördagskväll händer det att vårt leksaksbingo åker fram. Då brukar de undra om jag skämtar men när vi väl sätter igång kommer tävlingsinstinkten fram. Vi brukar köpa en påse med priser och sedan tar vi mikrofonen och säger: Bertil 2. Det är min enda erfarenhet av Bingo sedan tidigare.

Hur var det att spela Bingo på riktigt?

– Jag var väldigt förväntansfull och hela upplägget var trevligt. Jag vann inget men jag får ha tur i kärlek i stället! Jag åkte därifrån med ett leende på läpparna.

Har du några råd till dem som sitter framför datorn mycket?

– Du kan, precis som vi gjorde, ställa dig upp och dansa emellanåt!

– Det är bra att ställa sig upp och sträcka ut. Först åt ena hållet, sedan åt andra, och hålla kvar i minst 15 sekunder. Då hinner nämligen hjärnan förstå vad som händer. Det är enkla tips som alla ska kunna göra utan att det kostar och utan att man ska behöva bege sig iväg. Men det är som vanligt du själv som måste bestämma dig. Det är ditt liv, ditt val och din möjlighet.

ANNONS