Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Zlatan skrapar miljonlotten

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-08

Joakim kan vinna 15 miljoner

Lördagen den 11 oktober blir Joakim Borgström, 26, minst 1,2 miljoner rikare. Då skrapar han Triss Månadsklöver live på Råsundastadion. Till sin hjälp har han hela svenska landslaget.

– Det känns lite udda, men det ska bli kul.

I vanliga fall sker Triss-skrapet i direktsändning på TV4. Men på lördag den 11 oktober är inget som vanligt.

I samband med Sveriges VM-kvalmatch mot Portugal påbörjas Joakim Borgströms jakt på miljonerna. Några minuter innan avspark kommer Joakim Borgström från Bromma att skrapa den första lotten. Den som avgör hur många år det blir.

Spelarna skrapar

För att få reda på hur stor summan blir måste Jonas Borgström ta hjälp av det svenska fotbollslandslaget. På lördag görs fotbollsplanen om till en Trisslott. Lotten skrapas av landslagsspelarnas rörelser på planen. Ju mer de springer, desto mer skrapas lotten.

Joakim Borgström utrustas med en bärbar dator och kan följa skrapandet hela tiden. Som den fotbollsfantast han är känns det självklart helt fantastiskt att få skrapa under en landslagsmatch.

– Vanligtvis skulle jag inte ta uppmärksamheten ifrån en fotbollsmatch under en sekund, men nu kommer jag ha svårt att koncentrera mig på annat än datorskärmen där min lott skrapas fram av spelarnas rörelser på plan, säger han i ett pressmeddelande från Svenska Spel.

När matchen är slut vet Joakim Borgström hur många miljoner han har vunnit. Minsta möjliga belopp är 1,2 miljoner men det kan även bli hela 15 miljoner kronor.

– Jag har spelat fotboll sedan jag var fem så det känns otroligt stort att landslaget ska skrapa fram min lott. Jag hoppas att Zlatan och Källström skrapar fram beloppen snabbt så att jag får tillfälle att tacka dem för insatsen personligen efter matchen, säger Joakim Borgström i pressmeddelandet.

För ett år sedan skadade sig Joakim i benet och slutade därför med fotbollen. Nu har jobbet på en byggfirma tagit upp mycket av hans tid, och det har inte blivit av att han har satt på sig fotbollskorna igen.

Glömde lotten

Under midsommarveckan köpte Joakim Borgström lotten som på lördag kommer att göra honom till miljonär.

– Jag köpte tre lotter som jag la i plånboken. Där fick de ligga i tre dagar.

Varför låg de i plånboken så länge?

– Jag glömde bort dem, säger han och skrattar. När jag sedan skrapade dem var det på den tredje lotten jag vann.

Hur reagerade du då?

– Jag blev förvånad. Sedan blev det en lång väntan efter som det var på kvällen och jag först kunde ringa Svenska Spel dagen efter.

Har du valt vilka lotter du ska ta?

– Det blir nummer tre i båda skrapen. Allt annat har ju varit tre så det kändes rätt naturligt.