Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Poliser skadade i upplopp vid flyktingläger

Publicerad 2015-11-10

27 kravallpoliser har fått lättare skador efter upplopp vid flyktinglägret i franska Calais.

Flyktingarna uppges vara desperata för att nå det stängda Storbritannien, skriver AP.

Natten till tisdag drabbade polis och flyktingar återigen samman vid flyktinglägret i den franska hamnstaden Calais.

Bland flyktingarna växer frustrationen över att de inte kan fortsätta sin flykt över Engelska kanalen, uppger hjälparbetare som finns på plats för AP.

Vill till Storbritannien

Den lokala polisen uppger att poliser som bevakar lägret, också kallat ”The Jungle”, blivit attackerade med stenar. Sedan i helgen har minst 27 poliser fått lättare skador, mest blåmärken, enligt AP.

Runt 6 000 människor bor i flyktinglägret och många hoppas att kunna hoppa på lastbilar till Storbritannien. Men tunneln hårdbevakas och få lyckas.

På tisdagsmorgonen ska flyktingar ha blockerat en motorväg i protest och fortsatt att kasta stenar mot polisen. Enligt AP har polisen då använt tårgas mot protestanterna.

Började i helgen

Protesterna började redan i söndags kväll.

– Runt elva på kvällen började flera grupper av flyktingar, upp till 200 personer, att sakta ner och blockera trafiken på vägarna till Calais hamn, säger en talesperson för den lokala polisen enligt The Telegraph.

Även då kastade flera protestanter stenar och andra saker. Kravallpolis använde tårgas upprepade gånger för att stoppa upploppen.

ANNONS