Maddes uppdrag ställs in: vabbar

Publicerad 2014-06-24

Prinsessan Madeleine och Leonore vid dopet i juni 2014.

Prinsessan Madeleine skulle ha åkt på jobbuppdrag i Washington.

Nu ställs resan in - prinsessan måste vabba.

– Prinsessan Leonore har ådragit sig en kraftig förkylning, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

I morgon inleds en stor välgörenhetskonsert för Global Childhood Foundation i Washington med bland annat housestjärnan Tiesto. Prinsessan Madeleine skulle ha deltagit i roll som project manager - tillsammans med lillsessan Leonore och mormor drottning Silvia.

Nu måste prinsessan ställa in. Fyra månader gamla dottern har drabbats av en kraftig förkylning, berättar hovet. Beslutet togs bara timmar innan flyget skulle lämna Sverige, enligt Margareta Thorgren.

– Det bestämdes i dag. De hade packat och var redo att åka. Men prinsessan tog beslutet att det inte var lämpligt att genomföra en sådan lång flygresa med en sjuk liten bebis.

Besöket har planerats i flera månader.

– Prinsessan är väldigt ledsen att hon inte kan delta. Samtidigt är det sådant som händer, prinsessan Leonore är bara fyra månader och har varit med om mycket på sista tiden.

Drottning Silvia kommer dock att delta som planerat. I morgon håller hon ett tal under ett lunchseminarium i Washington.

Mötet skulle ha varit prinsessan Madeleines första officiella uppdrag sedan hon blev mamma i februari. Men nu blir det inga fler USA-resor på ett tag.

– Hela familjen kommer att tillbringa mycket tid på Solliden på Öland i samband med Kronprinsessans födelsedag den 14 juli, säger Margareta Thorgren.

ANNONS