Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Här hittas kroppen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-28

Polisen misstänker: Det kan vara försvunna Elin

GÖTEBORG. Sista spåret efter Elin, 27, är ett desperat rop på hjälp – inspelat på en telefonsvarare.

Nu tror polisen att de hittat hennes kropp, dold i en skogsdunge.

Platsen ligger längs den spårvagnslinje hon åkte hem med efter festkvällen i lördags.

Polisen kartlade i går Elins sista timmar före försvinnandet:

Polisen misstänker att kroppen som hittades i Länsmansgården i Göteborg, strax efter klockan 19 i går kväll, tillhör försvunna Elin Krantz. Fyndet gjordes intill spårvagnsstationen Temperaturgatan längs samma linje som hon tog hem till Hisingen efter en festkväll i centrala Göteborg natten till söndag.

På nästan exakt samma ställe våldtogs en kvinna tidigare i våras. Polisen sökte då två gärningsmän.

Skrik hördes

Sista spåret efter Elin är ett telefonsamtal där hon, enligt uppgift till Aftonbladet, hörs skrika på hjälp.

– Det var en fickringning av misstag till en manlig bekant. Men när han inte svarade gick mobilsvaret i gång. Då hördes en kvinnas skrik i bakgrunden och några män som talade i förgrunden, säger en källa.

Sedan dess har mobilen varit avstängd.

Snårig skogsdunge

Och det var framför allt det samtalet som fick polisen att snabbt inleda en förundersökning om människorov. Utredarna jobbade i går med att identifiera platsen där samtalet kom från.

Med hjälp av övervakningsbilder från spårvagnen och tips från allmänheten ringade polisen in ett område i Länsmansgården, åtta stationer längre ut på femmans linje än där hon skulle ha stigit av.

Helikopter och hundpatruller letade i går genom skogsdungar och buskage intill spåren.

Hittade en kropp

Vid femtiden på eftermiddagen hittade en hundpatrull, enligt uppgift, en väska intill spårvagnsstationen Temperaturgatan och sökandet intensifierades. En timme senare återfanns kroppen, undangömd i snåren i en skogsdunge precis intill spåret.

Platsen hade genomsökt redan natten efter att Elin försvann – men utan resultat. Efter fyndet kallades tekniker och ett stort antal poliser till platsen som spärrades av för allmänheten.

– Kroppen ligger så till att vi inte kan identifiera den, säger polisens presstalesman Ulf Edberg.

Men eftersom den återfanns på precis den plats där de sökte efter Elin underrättades hennes anhöriga om fyndet.

Under kvällen och natten jobbade tekniker med att säkra spår. Först vid ettiden flyttades kroppen och fördes till rättsmedicin i Göteborg.

Har inte kunnat sova

Innan de fick polisens besked sökte familjen förtvivlat efter Elin genom att sprida foton och information i trapphus, på bilar och i brevlådor längs femmans spårvagnslinje. Hennes syster Maria berättar att hon inte fått mycket sömn sedan Elin försvann.

– Det känns ju väldigt konstigt att gå och lägga sig när jag vet att hon ... Ska jag gå och lägga mig i en varm säng då? Det går inte, säger hon.

Ovissheten fortsätter för familjen.

Kan komma besked efter tio

När Aftonbladet pratade med polisens presstalesman Jan Strannegård tidigt i morse kunde han fortfarande inte lämna något definitivt besked om identiteten på kroppen. Polisen uppger att det dröjer till framåt tiotiden på förmiddagen innan man går ut med mer information om den döda person som hittats.

– Just nu är läget samma som i går kväll. Tekniska undersökningar har pågått hela natten och vi får se vad vi kan lämna för besked senare i dag, säger Jan Strannegård.

Han tillägger att läget är oförändrat för Rasmus Johansson, 19, den andre personen som försvann på Hisingen i helgen.

– Han har inte hittats, säger Jan Strannegård.