Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ursula, Yrsa

Trump skämtade om golflegendarens kön

Publicerad 2024-10-20 16.44

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump under lördagens valkampanjmöte på Arnold Palmer Regional Airport.

Donald Trump hyllade Arnold Palmer och skämtade om den döde golflegendarens könsorgan under ett valkampanjsmöte i Palmers hemstad Latrobe i den amerikanska delstaten Pennsylvania.

– Han var en riktig man, sade Republikanernas presidentkandidat i ett tal under lördagen på flygplatsen utanför staden som döpts efter Palmer.

Arnold Palmer, som dog i september 2016 ett par månader före det att Trump valdes som president, är en av herrgolfens största med sju majorsegrar, bland annat fyra i US Masters.

– Han var stark och tuff. Jag gillar inte att säga det, men när han duschade med de andra proffsen kom de ut och sade ”Herregud, det där är otroligt”, sade Donald Trump med ett leende.

I maj förra året kom en jury i New York fram till att Donald Trump gjort sig skyldig till sexuella övergrepp mot en kvinnlig tidningskolumnist i mitten av 1990-talet. Trump friades från anklagelser om våldtäkt och har nekat till anklagelser om sexbrott.

78-åringen har ett knappt övertag i opinionen inför presidentvalet mot Demokraternas 60-åriga kandidat Kamala Harris om drygt två veckor, den 5 november.