Krokodil misstänks ha ätit upp pojken

Uppdaterad 2014-01-27 | Publicerad 2014-01-26

En krokodil.

Pojken och hans vänner simmade i en damm i norra Australien när krokodilen gick till attack.

Nu misstänks krokodilen har tagit en 12-årig pojke.

Polisen fortfarande efter honom på morgonen.

Fem barn simmade i dammen Mudginberri Billabong i världsarvslistade Kakadu national park i närheten av Jaburi, sydost om Darwin, på söndagseftermiddagen på Australiens nationaldag.

Polisen misstänker att en av dem, en 12-årig pojke, tagits en krokodil, rapporterar flera lokala medier.

Bet först vännens arm

Krokodilen attackerade först en av pojkarna genom att bita honom i armen. Han lyckades tillslut slita loss från djurets grepp, men när barnen flydde i vattnet vände krokodilen om för att ta den 12-åriga pojken, uppger news.com.au.

Sedan försvann han.

Väl på land lyckades de andra slå larm och den bitskadade pojken fick uppsöka vård för sina djupa sår. Under tiden letar polis och parkvakter frenetiskt efter den försvunne pojken vid olycksplatsen och i bäcken Magela, som leder ut i dammen.

Polisen fortsatte letande efter nattens inbrott utrustade med gevär och strålkastare, men det finns fortfarande inget spår efter pojken.

Strax efter midnatt avbröts insatsen men återupptogs igen på måndag morgon lokal tid, enligt news.com.au. En helikopter söker från luften för att inte störa vattendragen innan krokodilerna i vattnet har lokaliserats.

Blir allt fler krokodiler

Antalet krokodiler har ökat explosionsartat i de tropiska norra delarna av Australien, uppger nyhetsbyrån AP. Arten är nämligen skyddad av den federala lagen sedan 1971 och flest krokodiler finns i Northen territory där Kakadu Nation park ligger.

Polisen har nu dock fått order att skjuta alla krokodiler som de ser intill vattendraget, enligt news.com.au. På söndagen sköts två krokodiler men ingen av dem visade några spår av pojken, skriver news.com.au.

Under måndagen ska experter även inspektera bitmärkena efter krokodilen på den skadade pojken för att försöka ta reda på hur stor krokodilen är.

Enligt Daily mail är det ett överflöd av saltvattenkrokodiler i nationalparken, där filmen Crocodile dundee spelades in.

Bara för ett år sedan undkom en tonåring en fem meter lång krokodil i området, enligt ABC News i Australien.

I hela Australien har 13 personer, inklusive sex barn, dödats av krokodiler under de senaste 12 åren.

Texten uppdateras.