Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

”Jag har inte varit där sedan 1984”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-26

Marie vann fantastisk resa till London

Marie Sjölund har längatat tillbaka länge. Den 30 januari sätter hon äntligen ner fötterna i London igen. Det har gått 25 år sedan hon var där sist.

– Det är verkligen på tiden nu!

Genom att öppna julkalendern på Aftonbladet.se/bingo, svara på en fråga, spela Bingo och skriva en fyndig slogan vann Marie Sjölund från Tyresö en resa till London för två personer. Förutom resan ingår bland annat biljetter till musikalen ”We will rock you”, två nätter på hotell inklusive frukost.

Grattis till Londonresan!

– Tack så mycket. Det känns otroligt kul.

Tillsammans med sex andra vinnare och deras ressällskap åker Marie Sjölund till London för att se musikalen ”We will rock you”.

Hur reagerade du när du fick veta att du vunnit?

– Jag trodde inte att det var sant. Jag har längtat till London så mycket och så får jag gå på musikal också. Det är sådant man bara drömmer om, säger Marie Sjölund.

Det har gått hela 25 år sedan Marie Sjölund var i London sist. I mitten av 80-talet bodde hon i London i sex månader och arbetade som barnflicka.

– Min bästa vän var halvengelsk så valet på England föll sig ganska naturligt. Nu är det på tiden att jag åker tillbaka.

”We will rock you” är en musikal som baseras på 31 av Queens låtar.

Hur är ditt förhållande till Queen?

– De är ju lika gamla som jag, höll jag på att säga, skrattar Marie Sjölund. De hör till 70-talsgenerationen så de har funnits med hela livet.

När fick du upp ögonen för dem på riktigt?

– Till en början hörde jag dem bara på radion. Men sedan såg jag en musikvideo med dem. Freddie Mercury var fulsnygg på något sätt och hade en fantastisk utstrålning. Första LP:n köpte jag i början på 80-talet, men den har jag tyvärr inte kvar.

Har du någon favoritlåt?

– ”Living on my own” och ”Another one bites the dust” Sedan gillar jag även fina ”Barcelona”

Vad gör Queen så bra?

– Freddie Mercury! Den rösten och den utstrålningen! Tyvärr gick han ju bort. De äldsta låtarna är det lite humor i. Trallvänligt men så jäkla bra.

Vem tar du med dig?

– Min yngsta son. Han är 22 och håller på mycket med musik. Först lyssnade han på Kiss, men sedan gick han över till Queen. Han har nyligen varit i London, så det blir kul för honom att få åka tillbaka och shoppa lite mer.

Har ni något annat inplanerat?

– På lördagen vill vi gärna åka till Camden Market och någon annan marknad om vi hinner. Min son vill se skräckkabinettet och Sherlock Holmes-muséet. Finns det tid skulle jag vilja åka tillbaka till trakterna där jag jobade som barnflicka. Och ett litet pub-besök kanske vi också hinner med.