Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bernhard, Bernt

Man har erkänt turistmord i Thailand

Publicerad 2014-10-02

En man från Burma har erkänt att han mördat de brittiska turisterna Hannah Witheridge och David Miller i Thailand.

Detta efter att mannen och två andra gästarbetare dna-testats av polisen.

– Under utredningen erkände en av dem att han dödat de två utlänningarna, säger poliskommissarien Jaktip Chajinda.

Hannah Witheridge, 23, och David Miller, 24, hittades döda på en strand på ön Koh Tao tidigt på morgonen den 15 september.

Hon konstaterades ha dött av huvudskador medan hans död orsakats av drunkning och ett slag mot huvudet, rapporterar Sky News.

I närheten av parets blodiga kroppar hittades vad som förmodas vara mordvapnet, en blodig trädgårdshacka.

Inväntar dna-resultat

På sistone har utredningen gjort stora framsteg.

– Tre burmesiska arbetare omhändertogs och vi tog deras dna. Under utredningen erkände en av dem att han dödat de två utlänningarna, säger poliskommissarien Jaktip Chajinda enligt Sky News.

– Vi måste fortfarande invänta dna-testresultaten, som vi förväntar oss inom 14 timmar, för att kunna bekräfta detta, fortsätter Chajinda.

Har testat över 200 män

På onsdagen avslöjade polisen att Hannah Witheridge dessutom våldtogs i samband med morden och att sperma från två olika personer tagits omhand.

Fler än 200 män som jobbar och bor i närheten av mordplatsen har dna-testats under utredningens gång, uppger Daily Mail. Merparten av dem har varit burmesiska gästarbetare.

Tre veckor efter morden utfäste polisen en belöning på 700 000 baht, över 150 000 svenska kronor, till den som kunde bidra med avgörande uppgifter.