Våldtog femåring – anmälde sig själv

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-03

62-årige mannen ställs inför rätta i dag: ”Jag vet att man inte får göra så”

Den 62-årige mannen var nära bekant med familjen som litade blint på honom. I dag ställs han inför rätta, misstänkt för att ha våldtagit deras 5-åriga flicka.

– Man får inte göra så. Det vet jag, säger mannen i polisförhör.

62-åringen gick för en tid sedan själv till polisen och erkände vad han gjort. Då hade flickans föräldrar fattat misstankar mot honom, trots att det var en person de kände väl och litade på.

Flickan berättade för sin mamma att mannen ”plockar fram snoppen och pillar på mig”.

Åtalet mot 62-åringen gäller våldtäkt och sexuellt övergrepp mot barn. Förundersökningen kretsar framför allt kring två händelser. Vid det ena tillfället ska mannen ha genomfört ett regelrätt samlag med flickan då hon sov bredvid honom. Vid det andra tillfället tafsade mannen på flickan medan han tillfredsställde sig själv. I förhör säger 62-åringen att han redan under våldtäkten började få samvetskval.

– Efter ett tag så kände jag att nej, vad gör du. Men då var det så dags, säger han.

Omtyckt av barn

Flera personer vittnar om att 62-åringen är mycket barnkär och omtyckt av barn. Själv hävdar han att han aldrig tidigare haft sexuella känslor för barn. Han inser att det han gjort mot 5-åringen är fel och kriminellt, men kan inte riktigt förklara varför han gjort det.

– Jag har redan fått mitt straff, det ska jag ha också. För gör man sådant där ska man ha straff för det, för det är sjukligt. Man får inte göra så, säger mannen i polisförhör.

Han uttrycker också en önskan om att dömas till vård i stället för fängelse, men tillägger att han inte är rädd för att ta sitt straff.