Polisen letar efter försvunnen 63-åring

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-25

Helikopter har satt in i sökandet

Polisen har på förmiddagen satt in helikopter i sökandet efter den försvunne 63-åringen Kjell Ingemar Lautman som varit försvunnen i Karlskoga sedan 19-tiden i går kväll.

Men mannen är fortfarande borta.

– Vi har gott hopp om att hitta mannen, säger Torbjörn Carlson, informationsansvarig vid Örebropolisen.

Saknas Kjell Ingemar Lautman är borta sedan i går kväll.

När inte den 63-årige mannen kom hem i går kväll slog hans hustru larm. Lautman som är dement lider även av diabetes och sågs senast ute i centrala Karlskoga vid 19-tiden i går kväll.

– Han brukar inte vara ute efter mörkrets inbrott och när han inte kom hem slog hustrun larm, berättar vakthavande befäl Anders Wallin.

Polisen har letat efter mannen under natten och morgonen, men hittills utan resultat. Man har dock fått träff från två master när man sökt efter hans mobiltelefon.

– Det är förstås inte säkert att han finns där, han kan ha tappat mobilen. Men det är i det området vi koncentrerar våra sökningar just nu, berättar Wallin.

– Vi har gott om folk som arbetar i sökandet och helikopter som bland annat söker av industriområden där det annars kan vara svårt att hutta folk, berättar Torbjörn Carlson.

Den försvunne är 176 centimeter lång. Han har vitt lockigt hår och beskrivs som bredaxlad. Han var vid försvinnandet klädd i grön manchesterkavaj med ok i skinn, mjukisbyxor som eventuellt är grå samt Timberlandskor av sportmodell.

ANNONS