Åklagaren ville häkta Kate McCann

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-09-09

Åklagaren Magalhaes Meneses ville egentligen häkta Kate McCann, avslöjar i dag den portugisiska tidningen Correio da Manhã.

Men eftersom Madeleines kropp saknas är det osäkert om en sådan begäran hade kunnat drivas igenom.

Åklagaren ville häkta Kate McCann, men bevisen räckte inte.

I dag reste Kate och Gerry McCann tillbaka till England, trots tidigare uttalanden via sina presstalesmän att de skulle stanna kvar i Portugal till deras namn hade blivit rentvådda. Anledningen till att de ändå väljer att resa hem igen uppges vara av hänsyn till parets två tvillingar.

Fortfarande misstänkta

Den portugisiska morgontidningen Correio da Manhã avslöjar i dag att åklagaren Magalhaes Meneses övervägde att försöka ta Kate McCann i fängsligt förvar, men insåg att bevisen möjligen inte skulle hålla för en sådan begäran. Därför har de portugisiska myndigheterna inte kunnat motsätta sig att paret reser hem.

Kate och Gerry McCann är fortfarande misstänkta, men har inte blivit formellt anklagade för något brott.

Paret McCanns taleskvinna bekräftare för Correio da Manhã att Kate McCann var rädd för att bli kvarhållen mot sin vilja.

Enligt tidningen Jornal de Notícias kommer paret förmodligen redan denna vecka att kallas tillbaka till Portugal för fler förhör.

Enlig uppgifter från portugisiska polisen på söndagen kan utredningen komma att ta ett helt år. Paret McCann kan också komma att kallas tillbaka till Portugal ”när som helst”.