Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ragnar, Ragna

Lärare slog av elevens tand

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-14

Skolchefen: Vi ser allvarligt på det här

Läraren dunkade elevens huvud så hårt i skolbänken att tanden slogs av.

Nu har mellanstadieläraren stängts av från sitt jobb och fallet är anmält till Arbetsmiljöverket.

– Vi ser allvarligt på det här, säger Sture Bryggman, skolchef i Luleås kommun till aftonbladet.se.

Exakt vad som hände i klassrummet på en grundskola i Luleås kommun för två veckor sedan är inte klart. Men under en lektion med en mindre grupp mellanstadieelever gick läraren fram till en av pojkarna och dunkade hans huvud mot bänken så hårt att en tand gick av, skriver Norrbottens-Kuriren.

”Blev skärrad”

Skolans rektor reagerade starkt.

- Jag blev naturligtvis skärrad och uppskakad när jag fick veta vad som hade hänt. Det här är ingenting man väntar sig ska hända. Nu måste vi ta reda på orsaken, säger hon till Norrbottens-Kuriren.

Fallet har anmälts till Arbetsmiljöverket och läraren, som har arbetat på skolan en längre tid, har stängts av från sin tjänst.

Kan avskedas

– Vi ser allvarligt på det här. Det är mycket tragiskt både för individen och för läraren själv, säger Luleå kommuns skolchef Sture Bryggman till aftonbladet.se.

Kan läraren komma tillbaka till skolan?

– När utredningen är klar får vi titta på det. Det finns allt från skriftliga och muntliga varningar och upp till avsked.

– Sådant här får inte förekomma. Föräldrar ska känna sig trygga när de lämnar sina barn i skolan, säger skolans rektor till Norrbottens-Kuriren.