Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Misstänkt rånare greps i Thailand

Publicerad 2012-05-21

Den 40-årig svenske mannen misstänks för att deltagit i helikopterrånet i Stockholm 2009. Han greps i Pattaya, Thailand.

BANGKOK/Stockholm. En svensk man i 40-årsåldern, som enligt thailändsk polis misstänks för att deltagit i det spektakulära helikopterrånet 2009, har gripits av polisen i den thailändska badorten Pattaya.

Mannen misstänks också för ett värdetransportrån i Danmark 2008.

I det spektakulära helikopterrånet 2009 stals 39 miljoner svenska kronor. Nu har en 40-åprig man misstänkt för inblandning i rånet gripits i Thailand.

Svensken greps i tisdags efter att grannar klagat på att han och flickvännen ofta hade fester med mycket knark och störande musik.

När polisen grep paret testades de positivt för droger.

I deras lägenhet hittade polisen även utrustning för att röka kristallierat metamfetamin.

Helikopterrånet

När den thailändska polisen, som citerats i tidningen the National, kollade upp den svenske mannen, visade det sig att han är misstänkt för inblandning i flera rån.

Bland annat, enligt polisens talesman Pol Col Kreetha Tankhanarat, för inblandning i det så kallade ”Helikopterrånet” år 2009 då 39 miljoner kronor stals.

Mannen väntar nu på häktningsförhandlingar där han kommer att anklagas för droganvändning, för att inneha ett falskt pass och för att vistas illegalt i Thailand.

Enligt den svenska polisen är den gripna svensken inte efterlyst.

Man känner heller inte till att han skulle vara misstänkt för något rån i Sverige,

– Det finns ingen efterlysning på honom från svenskt håll, och inte heller någon internationell, säger Bertil Olofsson, chef för internationella sektionen.

ANNONS