Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Tyskan: Därför var jag i Arboga

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-23

Berättar i förhör sin förklaring till varför hon var i Arboga under morddagen

VÄSTERÅS. I förundersökningen sammanfattar utredarna den förklaring som den nu 32-åriga tyskan gett till att hon befann sig i Arboga morddagen, samt veckan dessförinnan.

”Under den 17/3 kom hon återigen att resa med tåg från Stockholm. Syftet var att på nytt undersöka den fornlämning som hon undersökt den 14/3. Hon tror att klockan kan ha varit någon gång vid 16-tiden när hon anlände till Arboga C. Hon beskriver då att hon gick till fots till fornlämningen på precis samma sätt som hon gjort vid föregående besök. Hon var iförd en längre, beige jacka med huva, samma jacka som hon senare kom att resa i från Skavsta till Tyskland.”

-----

”Hon uppskattar att det tog en timme att gå från järnvägsstationen i Arboga till fornlämningen. Hon uppskattar att hon stannade vid fornlämningen i ungefär en timme.Hon gick tillbaka till centralstation när hon var klar. Hon återvände därefter till Stockholm med tåget. Senare under kvällen kom hon att skicka ett sms till sin kamrat NN. Väl i Stockholm återvände hon till sin bostad i en stockholmsförort. Dagen efter förberedde sig tyskan att flyga tillbaka till Tyskland.

Hon flög från Skavsta. När hon landat i Tyskland kom hon att sammanträffa med en del bekanta. En tid efter det överlämnade hon sig frivilligt till polisen i Tyskland efter hon förstått att hon var intressant i en pågående dubbelmordsutredning.

Mot bakgrund av sin redogörelse nekar hon bestämt till att ha begått de brott som hon anklagas för.”