Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Pressas av nya beviset

Publicerad 2013-06-03

Misstänkte 22-åringen kan inte svara på hur blodet hamnade i bilen

20-åriga Vatchareeya Bangsuans blod hittades i den mordmisstänktes bil.

Det har gjort den häktade 22-åringen svarslös.

– Han säger att han inte har någon förklaring till hur blodet hamnat där, säger en källa.

I fredags fick polisen och åklagarna svar på ett analysresultat från Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL. Utredarna hade hittat blod i 22-åringens bil, och analysen visade att det var Vatcha­reeya Bangsuans blod.

Blod i bagaget

Aftonbladet kunde i förrgår avslöja att blodet hittades i bagageutrymmet på 22-åringens ljusblå Hyundai som beslagtogs i samband med gripandet.

Direkt efter beskedet från SKL begärde åklagarna 22-åringen häktad på den starkare misstankegraden, på sannolika skäl, i stället för skäligen misstänkte som han tidigare varit häktad på.

Tingsrätten beslutade, efter att den nya bevisningen presenterats, att 22-åringen nu skulle bli häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på Vatchareeya Bangsuan.

Före häktningsförhandlingen i Luleå tingsrätt i fredags förhördes 22-åringen på polishuset i Luleå i närvaro av sin advokat – och konfronterades då med fynden från hans bagageutrymme.

– Han kunde inte ge någon förklaring. Han sa att han inte visste hur blodet hade hamnat i hans bagageutrymme, säger en källa med insyn i utredningen till Aftonbladet.

22-åringens advokat, Bo Forssberg, har tidigare sagt att hans klient gett en förklaring till att polisen funnit spår av Vatcha­reeya Bangsuan i hans bil:

– De var vänner och umgicks, det kan finnas flera förklaringar.

”Är besvärande”

Uppgifterna om att blodet fanns i bagaget, eller vad hans klient sagt om det, vill han inte kommentera:

– Jag har träffat honom i helgen, och han förnekar fortfarande brott.

– Men det är klart att blodspåren är besvärande för honom.