Obamas närmaste man fick död fisk i avskedgåva

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-01

Nu vill hårdföre stabschefen ”Rahmbo"” bli borgmästare

President Barack Obamas har förlorat sin pitbull. Hårdföre stabschefen Rahm Emanuel sa officiellt adjö till arbetskamraterna i Vita Huset på fredagen – och fick en död karpfisk i avskedsgåva.

”Rahmbo” går vidare.

Rahm Emanuel har som Vita Husets stabschef varit en av president Barack Obamas viktigaste medarbetare. Han har varit involverad i alla presidentens beslut och han har en lång politisk karriär bakom sig, bland annat som rådgivare till Bill Clinton under dennes två mandatperioder i Vita Huset.

Hans tuffa ledarstil har bland annat gett honom smeknamnet ”Rahmbo” och han är känd för att ställa extremt hårda krav på sina medarbetare.

– Vi brukade skoja om att det borde öppnas en speciell trauma-mottagning i Washington för personer som arbetat med Rahm, sa en före detta medarbetare till Rolling Stone Magazine i oktober 2006.

Men Rahm Emanuel har trots sin tuffa stil uppenbarligen också varit en uppskattad person i Vita Huset och det var inte utan glimten i ögat som personalen på fredagen överlämnade sin avskedsgåva.

Denna syftade sannolikt på det tillfälle när ”Rahmbo” skickade en död fisk till en statistiker som hade gjort ett grovt räknefel i samband med en politisk kampanj som leddes av Emanuel.

Detta tilltag var i sin tur inspirerat av filmen ”Gudfadern” där Don Corleone mottar en död fisk inlindad i sin mördade torped Luca Brasis skottsäkra väst.

Rahm Emanuel går nu vidare för att ställa upp som kandidat i valet av ny borgmästare i sin hemstad Chicago. Och karpfisken syftade möjligen också ett problem som han kommer kommer behöva ta tag i om han lyckas erövra borgmästarposten.

Fisken var nämligen av en sort som just nu håller på att ta över sjöarna kring Chicago. Ett miljöproblem som hotar att tränga undan andra fiskarter i området.

ANNONS