Flera skadade i rysk attack mot Odessa

TT

Publicerad 2023-12-14

Minst elva personer har skadats i rysk beskjutning mot Odessa i sydvästra Ukraina, uppger den statliga räddningstjänsten.

Området attackerades med 42 attackdrönare under natten, enligt det ukrainska flygvapnet.

Det är oklart hur illa skadade offren i Odessa är, men fem personer varav tre barn har förts till sjukhus, skrev räddningstjänsten vid halv ett-tiden natten till torsdag. En brand utbröt i en kommersiell byggnad och elva närliggande byggnader skadades i anfallet.

Räddningstjänsten nämner inte vad som slagit ned, med enligt det ukrainska flygvapnet utsattes regionen för ett omfattande anfall med attackdrönare.

Den ryska drönarattacken inleddes vid 19-tiden på onsdagen och fortsatte sedan under natten i flera vågor och från tre riktningar. 41 av 42 attackdrönare sköts ned, skriver flygvapnet på Telegram.

– Ryska jävlar inledde andra kvällen i rad med en attack mot Odessa, säger regionen Odessas guvernör Oleh Kiper på torsdagen, skriver AFP.

Ryssland har upprepade gånger attackerat landets hamninfrastruktur, bland annat i Odessa, sedan landet lämnade avtalet om att tillåta ukrainsk export via Svarta havet.

– Hamninfrastrukturen i den södra regionen är en av fiendes främsta mål, säger Natalija Gumenjuk, talesperson för Ukrainas södra militärkommando.