”Marias mamma är prostituerad”

Publicerad 2013-10-24

Paret berättar om flickan i förhör

Flickan Marias mamma är en bulgarisk prostituerad.

Och paret i Grekland fick Maria som nyfödd av kvinnans hallick.

Det berättar Christos Salis och Eleftheria Dimopoulou i förhör, enligt parets advokat.

Dagen efter att Interpol konstaterat att den mystiska flickan Maria inte finns i deras register över försvunna personer kommer nästa pusselbit i historien – den här gången från paret som haft hand om Maria.

I förhör med den grekiska polisen har de gett sin version av historien, skriver NBC.

Enligt parets advokat, Marietta Palavra, kom den bulgariska kvinnan tillsammans med sin hallick "Michaelis" till paret när Maria var nyfödd. De ville att Christos Salis och Eleftheria Dimopoulou skulle ta hand om den lilla flickan.

– Hon liknade en liten Barbiedocka, en underbar Barbiedocka. Och hon grät i deras famn, säger Marietta Palavra.

Frun insisterade

Christos Salis, som tidigare har varit i klammer med rättvisan, ville inte ta emot den lilla flickan. Enligt prates advokat betraktade han henne som en tickande bomb – förr eller senare skulle polisen börja ställa frågor.

Men hans fru Eleftheria Dimopoulou insisterade, enligt advokaten.

– Hon kände att hon inte kunde lämna den lilla flickan. Risken fanns att hon skulle dö eller hamna i fel händer. Det var därför de tog emot henne, säger Marietta Palavra.

Togs väl om hand

Parets advokat berättade också att Maria togs väl om hand av sin nya familj. Misstankarna om att hon har tiggt eller tvingats dansa mot betalning stämmer inte.

Enligt Marietta Palavra har Marias biologiska mamma kommit på besök med ojämna mellanrum, senaste gången var för ett år sedan.

– Antagligen befinner hon sig i panik just nu, säger hon.

ANNONS