"Halsduken har jag stickat själv”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-29

Det är ingen myt att svenskar har en överlägsen förmåga att klä sig snyggt, något som man direkt får bekräftat om man tar sig utanför landets gränser. Här delar stockholmarna med sig av sina bästa modetips.

Jennifer, 18, Götgatan i Stockholm: ”Jag får inspiration av Vice”

Jennifer, 18, pluggar och bor i Nacka:

Vad har du på dig?

- Kängorna är från Crispin och i dem har jag ett par raggsockor, jag minns inte var jag har köpt dem. Tajtsen är från Gina Tricot och den randiga tröjan från Gap. Kappan är från Topshop och halsduken har jag stickat själv. Det var jätteenkelt, jag tror att trenden att sticka själv kommer komma alltmer.

Beskriv din stil.

- Den är nog väldigt vanlig, som de flesta klär sig. Jag är inte trendstyrd, men köper såklart trendkläder också i och med att det är de kläderna som finns i butikerna. Jag har nog lite söderstil, och skulle till exempel aldrig klä mig i Canada Goose.

Vilken svensk kändis klär sig bäst?

- Nina Persson, hon är jättesnygg och gör dessutom jättebra musik. Vad gäller utländska kändisar så är jag i princip besatt av Kate Moss, hon har en helt fantastisk stil. Jag är inte jätteimponerad av hennes kollektioner för Topshop däremot, de har varit okej men speglar inte hennes privata stil speciellt bra.

Vad saknar du i shoppingstockholm?

- En gata som Brick Lane i London, som är lite skabbig men med fyndchanser.

Vilken accessoar vill du inte klara dig utan?

- En stor halsduk, gärna som man trär över huvudet, och små ringar. De får hellre vara udda än vanliga, trista silverringar.

Varifrån får du inspiration?

- Jag kollar mycket i gratistidningar som Vice, deras modereportage är bra. Dessutom läser jag en del modebloggar. Min favorit är Stylebubble. Tjejen som skriver den bor i London och hon har en jättehäftig stil och klär sig i helt galna grejer. Jag skulle kanske inte klä mig så själv, men hon slutar aldrig att fascinera mig.

Var gör du dina fynd?

- I går fyndade jag en Dieseltröja från Stuk . Annars har jag inga speciella favoritaffärer.

Isabel Mohammar

Allt om Stockholm

2008-12-22

ANNONS