Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ragnar, Ragna

56-årig man mördad i Örebro

TT

Publicerad 2018-07-30

Larmet kom mitt i natten. Arkivbild.

Örebropolisen utreder ett misstänkt mord, sedan de larmats om ett bråk i stadens västra delar. Larmet kom strax före klockan tre på natten. Därefter hittades en livlös person på en gata.

Larmet om ett bråk i Karl Johan-parken i centrala Örebro kom till polisen strax före klockan tre, natten mot måndagen. På platsen hittade polisen en 56-årig man död, och inledde en förundersökning om mord.

Just nu ser polisen inga tecken på att mordet skulle ha något samband med de tidigare gängrelaterade morden i staden.

– Vi ser inte att det skulle vara gängrelaterat. Det är så det ser ut nu i början, det kan ju ändras, men vi ser ingenting som tyder på det, säger Anders Sjöberg, kommunikatör vid polisen i Örebro.

I början av juli mördades två personer i stadsdelen Vivalla i Örebro i en skjutning som tros ha med gängkriminalitet att göra. Dessutom arbetar polisen med mordet på en 45-årig kvinna i stadsdelen Hjärsta.

– Vi har flera mord som rullar på i utredningar här, och det är semestertider, så det är ett ansträngt personalläge. Så vi kraftsamlar för att få ihop personal till dörrknackningar i området, och för att ta hand om utredningsdelen, säger Anders Sjöberg.