O.J. Simpson fri mot 900 000 i borgen

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-19

Åtalad för kidnappning och rån

O.J. Simpson Misstänks ha stulit minnesvärda sportattiraljer och hotat två män med pistol.

Den före detta fotbollsspelaren O.J. Simpson släpptes mot 900 000 kronor i borgen på onsdadgen.

Simpson, 60, greps i söndags på ett hotell misstänkt för att stulit minnesvärda sportartiklar som flera baseball-bollar, plaketter och ett fotografi på J. Edgar Hoover från en samlare

När O.J. Simpson greps i söndags på sitt hotellrum hittade polisen flera minnessaker från idrottsvärlden, bland annat baseball-bollar, plaketter och ett historiskt foto på före detta FBI-chefen J. Edgar Hoover. Enligt Simpson var det saker som tillhört honom själv och som han efter ett tips hämtat tillbaks från en samlare utan att några vapen var inblandade.

Polisen misstänker dock att O.J. Simpson tillsammans med flera vänner använde pistoler, hotade två personer, och tvingade till sig minnessakerna. Simpson och hans vänner ska även ha stulit en mobiltelefon, en keps och ett par solglasögon från männen.

Inför rätta 22 oktober

Den 22 oktober ska Simpson svara inför en domstol om han erkänner sig skyldig till anklagelserna eller inte. Fram tills dess släpptes han i dag på fri fot mot borgen på 125 000 dollar, motsvarande 875 000 kronor, uppger CNN.

Han får fritt röra sig inom USA, men inte ta kontakt med några vittnen eller andra inblandade.

O.J. Simpson är misstänkt för bland annat kidnappning och rån.