Per Oscarssons hem nedbrunnet

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-12-31

Befaras vara död

Skådespelaren Per Oscarssons hus har brunnit ner.

Nära anhöriga till den folkkäre skådespelaren säger till Aftonbladet att de befarar att Per Oscarsson och hans fru befann sig i huset när det brann.

– De är borta, säger en anhörig.

Någon gång under natten mot fredagen har huset i Skaratrakten där skådespelaren Per Oscarsson och hans fru är folkbokförda brunnit ner.

Brunnet till grunden

SOS fick alarmet av en dotter till Per Oscarsson som besökte huset på förmiddagen på fredagen. När räddningstjänsten kom på plats var huset nedbrunnet till grunden.

– När vi kom dit var det bara stenfoten och skorstenen kvar. Det fanns inget att släcka. Branden startade gissningsvis under förnatten, men jag vågar inte svara någon exakt tid, säger Bosse Lustig, räddningsledare vid räddningstjäntsen i Skara och Götene.

Oklart om personskada

Varken polis eller räddningstjänst kan bekräfta om några personer befunnit sig i huset när det brunnit.

– Vi har inte kunnat göra någon teknisk undersökning av huset eftersom det är för varmt. Först i morgon kan vi påbörja den, säger Göran Larsson, inte befäl på polisen i Lidköping.

Befarar ni att någon omkommit i branden?

– Vi har sökt paret som är skrivna där under hela dagen, men de har inte gått att nå. Vi vet inget med säkerhet förrän i morgon.

Enligt räddningstjänsten fanns ett fordon på gården utanför huset.

– Det fanns en bil där. Men den var helt nedsnöad så det är oklart om den varit igång på ett tag, säger Bosse Lustig.

Nära anhöriga till Per Oscarsson säger till Aftonbladet att den kände skådespelaren och hans hustru Kia Östling troligen befann sig i huset.

– De skulle vara där. Nu är de borta, säger en av dem till Aftonbladet.