Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Lille Briant, 3, var en hårsmån från döden

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-18

Kidnappare stal alla hans lockar

Inte en flicka Kidnapparna trodde att de tog med sig en flicka då de såg Briants lockar. I torsdags sågs en liten pojke irra omkring i den mexikanska gränsstaden Mexicali. Det var Briant från Kalifornien.

Treårige Briant blev kidnappad från hemmet i Kalifornien av beväpnade män.

De skrek att pojken skulle tas med till Mexiko och dödas.

Första hotet genomförde rånarna. Men inte det andra – till gränslös lycka för mamma Rosalina.

De desperata och nervösa rånarna bröt sig in hos Rosalina Mulan och hennes fem barn i San Bernadino i södra Kalifornien söndagen den 3 maj.

Efter att ha bundit fast familjemedlemmarna och rafsat åt sig allt av värde kom den stora chocken:

Tog med sig pojken

De bägge männen slet åt sig yng-ste sonen Briant Rodriguez – som de misstog för flicka på grund av hans långa hår – och skrek att de skulle ”ta med flickan till Mexiko och döda henne”. Sedan försvann de spårlöst med honom.

I torsdags uppmärksammade en polis i den mexikanska gränsstaden Mexicali en liten, bortkommen pojke som irrade omkring på gatorna.

Han lämnades över till de sociala myndigheterna. De kontaktade senare utrikesdepartementet i USA – och Rosalina fick lyckobeskedet.

Fysiskt oskadd

Kidnapparna har rakat av tre-åringens långa hår, men i övrigt verkar han vara fysiskt oskadd efter traumat han utsatts för.

I går fick Briant komma hem till familjen. Utredarna trodde knappt det var sant när de fick beskedet från Mexiko.

– Jag har jobbat med sånt här i 30 år. Jag säger inte att det inte kan hända, men oddsen för att hitta honom vid liv sjönk varje dag, säger sheriffen Rod Hoops som ledde sökandet efter pojken.

Rånarna är fortfarande på fri fot.