Storebror vittne när krokodil tog 5-åring

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-08

Pappan slängde sig ut i vattnet – men pojken var spårlöst försvunnen

De två bröderna fem och sju år gamla lekte i sötvattensjö i nordvästra Queensland i Australien.

Plötsligt överfölls femåriga Jeremy Doble av en väldig krokodil.

Pojkarnas far kastade sig desperat ut i vattnet i försök att rädda sin son men det var för sent – sonen var spårlöst försvunnen.

Olyckan inträffade under lördagen i de krokodiltäta mangroveträskmarkerna i Queensland i Australien.

Pojkarnas far Steve Doble som arbetar som turistguide i området kastade sig själv ut för att rädda sonen – men utan framgång.

Hans femårige pojke hade försvunnit spårlöst.

Steve Doble befann sig i närheten när han hörde hur hans sju-åriga son skrek. Pojken chockades mycket svårt av att se sin lillebror attackeras och har fått akut psykvård.

Tre meter lång

Myndigheterna som har god koll på krokodilerna misstänker att en tre meter lång krokodil som döpts till Goldie ligger bakom attacken.

Goldie beskrivs som områdets dominanta handjur och har inte setts till sedan attacken.

Familjen har varit för chockad för att kunna ge några intervjuer men grannar har berättat att pojkarna lekte med en surfbräda bakom familjehemmet när attacken ägde rum.

– Man blir helt förkrossad. Hans pappa hoppade i men det var försent. Pojkens äldre bror kommer utan tvivel att plågas av det han sett i resten av sitt liv, säger Col Patterson till The Herald Sun.

"Hungriga, aggressiva och i ständig rörelse"

Polis, räddningstjänst och cirka 20 turistguider sökte efter olyckan igenom våtmarkerna men utan framgång.

Enligt Col Patterson som varit yrkesfiskare i området i 25 år är det just nu slutfasen för krokodilernas fortplantingssäsong. Vilket innebär att de är "hungriga, aggressiva och i ständig rörelse".