Större och lyxigare - så vill vi ha husvagnen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-29

Allt om våra semesterönskemål

Vi åker gärna bort på semestern. Om vi får samma komfort som hemma. Husbilar och husvagnar blir allt lyxigare.

- Det som är den riktigt heta grejen den här säsongen är Sverige. Jag tror jättemånga kommer att semestra här hemma, säger Per Mullerfors, som äger Bilcompaniet i Visby där han både säljer och hyr ut husvagnar och husbilar.

Självklart går det trender även i husvagnar. Varje år presenteras nästa säsongs nya modeller på en stor mässa i september. Per Mullfors tycker att säsongen 2009 lutar lite åt det marina hållet.

- Man tittar lite på hur folk bor på motorbåt, trenden är överhuvud taget lite båtinspirerad just nu, säger han.

Enligt Per Mullerfors går trenden också mot lite mörkare trä i inredningarna. Det är en trend som husvagnarna förmodligen ärver från den vanliga heminredningen, där det mörka träet kommit blivit allt mer populärt.

Mobil sommarstuga med surround

Husvagnen fungerar ju för många som en sommarstuga som man kan ta med sig runt om i landet, och det märks på vad vi efterfrågar när vi ska investera i ett nytt mobilt hem.

Många vill att ha med sig alla bekvämligheter man är van vid hemmifrån. Så det är populärt med sourroundljud, tv med dvd och klimatkontroll.

Per Mullerfors kunder har ofta ganska specifika behov, men han tycker inte det är svårt att tillgodose dem. Husvagnar har ofta väldigt många olika inredningar att välja på, så den som köper en ny kan oftast få det man behöver.

- Ett pensionärspar har ju helt andra krav på sovplatser och så än en barnfamilj, men det brukar alltid gå att lösa, försäkrar Per.

Större och lyxigare

De som köper husvagn inför sommaren köper till och med lite större vagnar än vanligt. Per Mullerfors tror att sommarens trend blir lite lyxigare och rymligare husvagnar och husbilar.

- Vi har inte märkt av konjukturen alls faktiskt. Kanske är det fler som vill stanna i Sverige och semestra nu, och då är ju husvagn eller husbil ett bra alternativ.