Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lennart, Leonard

Kriminalvårdens julfest spårade ur

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-05

Firade julen med fylla, strypgrepp och kaos

Kriminalvårdens idrottsförening höll julfest.

Resultatet: Kaos, fylleri, polisutryckningar och en krögare som fick känna på ett strypgrepp.

Nu ska festen internutredas.

Kriminalvårdens idrottsförening hade laddat upp för en ordentlig fest. Den 18 december skulle personalen fira in julen och det gångna året på Härnösands teater.

Men det blev lite väl blött.

– Det inkom flera telefonsamtal till länskommunikationscentralen och vi skickade dit en patrull. I händelserapporten framgår det bland annat att någon var våldsam, att det var kaos och att en person avvisats, säger Thomas Nyberg, närpolischef i Härnösand till Tidningen Ångermanland.

Tog strypgrepp

En av kriminalvårdarna var så kraftigt berusad att han avvisades från tillställningen. En annan tackade för maten genom att ta ett strypgrepp på krögaren som skötte serveringen.

– I ett sånt här läge jobbar vi utifrån vår trettonde paragraf, alltså att träda in därför att någon stör den allmänna ordningen eller för att förhindra en brottslig gärning, säger Thomas Nyberg.

De som skötte sig allra sämst på festen har nu tilldelats varningar.

"Oacceptabelt"

Kriminalvårdens regionchef Svante Lundqvist tycker att festandet är oacceptabelt och har tagit beslut om en internutredning.

– I vårt arbete som kriminalvårdare jobbar vi med människor som har missbruksproblem, bland annat med alkohol. Då är det självklart att kriminalvården måste gå före med gott exempel, säger han till Tidningen Ångermanland.