Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Helge

Hitta rätt i garderoben

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-06

Så blir det ordning bland alla kläder!

I den här garderoben var det inte bara en person som förvarade sina kläder – utan tre!

Omöjligt att få till? Inte då, Med lite mdf-skiva, färg och ett par rejäla hurtsar får du ordning i ett nafs.

Vi visar hur du gör.

Innan du gör i ordning och organiserar din garderob är det ett par saker som är bra att ha tänka igenom. Vem eller vilka ska använda garderoben? Och vad ska förvaras där?

När den här garderoben planerades bestämdes att lillans kläder skulle flytta ut. De skulle få en egen hörna ute i rummet. Då var det bara två vuxna som skulle få plats  – en han och en hon.

Innan materialet inhandlas är det viktigt att mäta och rita exakt hur man vill ha det. Då går det att få mdf-boarden uppsågad i rätt mått redan på byggvaruhuset.

Mannen till vänster

I det här fallet behövde hon lite mer plats än han. I den vänstra delen fick mannen ett par rymliga hyllor till tröjor och byxor, 50 cm klädstång till sina skjortor och en hurts med stora lådor som rymmer allt från underkläder och strumpor till träningskläder och skor. Ett par krokar till träningsväskan och morgonrocken fick också plats i hans hörna. Har man ingen morgonrock kan ju alltid gitarren få en egen krok.

Hon fick lite mer hyllplats där även alla väskor och ett par fina boxar fick rum – en extra klädstång för lite längre klänningar och kappor och en likadan hurts som han där allt som var kvar utom skorna fick plats. Skorna fick i stället en egen plats på väggen i en hemmasydd skoförvaring. En vit stege som egentligen är tänkt för handdukar passade utmärkt att hänga skärp och sjalar på. Och med ett par kompletterande krokar fick allt sin plats i garderoben. Och mer därtill om det på sikt skulle behövas.

Välj melerat

Heltäckningsmatta i garderoben ger en lyxig känsla. Men ett bra tips är att välja en lite melerad matta så måste man inte dammsuga så fort en liten tråd eller noppa hamnat på golvet.

Lillan fick en egen plats för sina kläder – i mormors fina, gamla dockskåp med glasdörrar. Där kunde alla tröjor, byxor, strumpor och skor få plats

och med den tuffa klädställningen fick även alla klänningar plats.*

Text: Cattis Brändström

Foto: Maria Östlin

Följ ämnen i artikeln