Trump: Hon skulle bli en fantastisk presidenthustru

Publicerad 2015-10-06

Nu varvar Donald Trump upp.

Frun slängs nu in i kampanjen för att bli republikanernas presidentkandidat.

– Jag tror att Melania skulle vara helt otrolig för kvinnor och för landet. Hon är en väldigt vacker kvinna, både på insidan och utsidan, säger han till ABC News.

Följ ämnen
Donald Trump

I opinionsundersökningarna leder Donald Trump, 69, fortfarande över de andra republikaner som siktar på att bli partiets kandidat i 2016 års presidentval i USA.

Så sent som i fredags fick han i One America News undersökning 35 procents stöd. Närmast bakom låg Ben Carson på 17 procent.

I en intervju med ABC News lyfter Trump nu fram sin fru, Melania, och menar att hon skulle bli en utmärkt presidentfru som skulle betyda mycket för USA:s kvinnor.

– Hon känner så mycket för kvinnors hälsa. Hon vet hur starkt jag känner för det och hon pushar mig alltid i frågor gällande kvinnohälsa, säger Donald Trump till tv-kanalen.

LÄS MER: Trump: ”Hon är ful utifrån och in”

”Hormonfrågor”

Trump har tidigare fått kritik för uttalanden och ageranden som ansetts sexistiska. Att lyfta fram frun kan vara ett sätt att skapa mer positiva rubriker.

Så sent som i augusti kritiserades han för att ha fällt sexistiska kommentarer under den första stora tv-sända debatten inför Republikanernas primärval. Han avfärdade nyhetsankaret Megyn Kellys frågor om hans tidigare sexistiska kommentarer och antydde i efterhand att frågorna skulle ha med hormoner att göra.

Trump förbjöds efter det att öppningstala på ett stort möte för konservativa, som det var tänkt.

”Väldigt traditionell”

Melania Knauss-Trump, 45, är verksam som smyckes- och klockdesigner, kommer ursprungligen från Slovenien och jobbade tidigare som modell.

Hon träffade sin blivande make i New York 1998 och 2005 gifte de sig med varandra i Palm Beach i Florida.

Redan 1999 uttalade hon sig i frågan om Donalds eventuella tillträde som USA:s president. New York Times frågade henne hur hennes roll skulle se ut om han skulle bli president.

– Jag skulle vara väldigt traditionell. Som Betty Ford eller Jackie Kennedy. Jag skulle stötta honom, sa hon då.