Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Nils

Match i Mexiko avbröts efter skottlossning

Publicerad 2011-08-21

En division 1-match avbröts i Mexiko på lördagen efter att skott avlossats utanför arenan.

Skräckslagna spelare och fans gömde sig för kulorna.

En polis skadades.

Gömmer sig 20 000 fans var på matchen. Många av dem var barn.

Mathen mellan Santos Laguna och Monarcas Morelia fick ett abrupt slut strax före slutet av första halvlek.

I den 40:e minuten hördes plötsligt en skottsalva.

Flydde till omklädningsrum

Skräckslagna spelare rusade till omklädningsrummen medan de 20 000 fotbollsfansen som var på plats kröp ihop på sina platser på stadion.

Skotten, visade det sig, avlossades utanför arenan efter att ett antal okända gärningsmän började skjuta mot en av säkerhetskontrollerna. En polis skadades.

Beklagade det inträffade

Efter att matchen avbrutits gick hemmalaget Santos manager, Alejandro Irarragorri, tillsammans med lagets målvakt, ut på planen och talade till fansen.

– Vi i Santos känner sorg över den tid vi lever i. Vi vill försäkra er om att vi försöker kontrollera den här sortens händelser. Vi beklagar djupt och vill be om ursäkt till Morelia, domarna och till de som beöker oss från andra städer i dag.

Krig mot droger

35 000 människor har dödats i det våldshärjade Mexiko sedan presidenten Felipe Caldéron inledde sitt krig mot droger 2006. Det är oklart om gårdagens attack har något med den organiserade brottsligheten i landet att göra.

Detta är dock den första gången som en division 1-match tvingats avbrytas på grund av ett skottdrama sedan Caldéron kom till makten.