Läsarnas hälsningar har nått soldaterna i Mazar-e-Sharif

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-12

”Ni är våra hjältar!”

Tar emot hälsningar Henrik Larsson, Caroline Ankarbåge, Hannele Alatalo ur sjukvårdsplutonen läser hälsningarna från Aftonbladets läsare.

Läsarnas hälsningar till soldaterna i Afghanistan har nu äntligen nått camp Northern Lights i Mazar-e-Sharif.

– Det känns fantastiskt att alla tänker på oss, säger Henrik Eskilsson, pressbefäl.

Pressbefäl Henrik Eskilsson.

Stödet för de män och kvinnor ur svenska utlandsstyrkan som befinner sig i Afghanistan är enormt. Efter den tragiska händelsen i söndags – då soldaterna Gunnar Andersson, 31, och Johan Palmlöv, 28, skjöts ihjäl i Afghanistan – har Aftonbladet startat en minnessajt över de stupade.

Läsarnas hälsningar

Till minnessajten har läsare kunnat mejla in hälsningar till soldaterna i Afghanistan som förlorat sina kamrater. Över 500 läsare har skrivit in hälsningar och uppmuntrande meddelanden.

I dag, fredag, nådde hälsningarna fram till campen Northern lights i Mazar-e-Sharif.

”Jätteuppskattat”

Vid lunchtid, afghansk tid, samlades soldaterna utanför campens matsal för att läsa igenom läsarnas meddelanden. Henrik Larsson, Caroline Ankarbåge och Hannele Alatalo ur sjukvårdsplutonen satt kvar lite extra länge och läste.

– Det här är jätteuppskattat. Vi känner verkligen att det finns ett stöd och att ni tänker på oss där hemma, säger pressbefälet Henrik Eskilsson.

Fortfarande låg stämning

Han berättar att stämningen bland soldaterna fortfarande är nedstämd men att man jobbar på som vanligt.

– Vi är fokuserade på att fortsätta vårt arbete här nere, inte minst för att visa att Gunnars och Johans arbete inte var förgäves. Vi kommer jobba ännu hårdare nu när detta har hänt.

I dag är några soldater på campvakten, andra ute på operation och patrull medan andra vårdar sin utrustning eller återhämtar sig.

Nyhetsflödet |
Aftonbladet